matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
zuza:
oblicz wartość wyrażenia sinαcosα gdy sinα + cosα =
√
3
/2 oraz 0<α<90
11 sty 15:20
ada432:
sinα={3}/2 − cosα
√
3
/2 cosα −cosα
2
niech cosα=x −x
2
+
√
3
/2x=0 obliczyc Δ i pierwiastki
11 sty 15:25