Rownanie z 3 niewiadomymi
Paula: Równanie z 3 niewiadomymi
30a + 1096.9b+54227,15c−9227=0
1096,9a + 54227,19b+3393453.1c−370099,6=0
54227,19+3393453,1b+243678302,69c−19831781=0
Jedna liczna ma wyjsc ujemna jak rozwiazywałam to b wychodziło mi −18,81 ale c i a już mi nie
wychodza
11 sty 14:14
ejendi:
takie dane wprowadziłem:
30,00 1096,90 54227,15 −9227,00
1096,90 54227,19 3393453,10 −370099,60
54227,19 3393453,10 243678302,69 −19831781,00
wyliczyłem w arkuszu kalk. i takie wyniki:
a=−187,5853657 b=−4,782947431 c=0,023917281
11 sty 15:00