matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jasper:
Oblicz granicę metodą De'Hospitala
ln(x−1)
ln(1−1)
0
lim
={
=
=0}=
0
?
ctg(x−1)
∞
∞
x→1
+
Coś mi tutaj nie pasuje. Dobrze to jest policzone ? W ogóle nie trzeba było skorzystać z de'Hospitala.
11 sty 12:02
Jasper:
@up
11 sty 12:21
Jasper:
@up
11 sty 12:52
Krzysiek:
ln0 =−
∞
11 sty 15:31
domino:
ln 0 = −
∞
11 sty 17:02
Krzysiek:
Brawo domino
może napisz coś nowego?
11 sty 17:05