matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz...
?:
log
3
3 − log
2
32 + log 10 =
11 sty 11:24
Tragos:
log
3
3 = 1, bo 3
1
= 3 log
2
32 = 5, bo 2
5
= 32 log10 = 1, bo 10
1
= 10 1 − 5 + 1 = −5
11 sty 11:57
jack:
log4(x+3)−log4(x−1)=2−log48
11 sty 17:00