matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
metoda przywidywań
student...:
y'−2y=xe
x
ys'=(x(Ax+B)e
x
)'−−−−>pochodna (2Ax+B)e
x
+(Ax
2
+Bx)e
x
po podstawieniu: (Ax
2
+Bx)e
x
+(2Ax+B)e
x
−2(Ax
2
+Bx)e
x
=xe
x
Czy mój tok rozumowania jest dobry?
11 sty 01:32