oblicz
aneta: Tak to miało być: 91/2 log3 16 − log3 2
11 sty 00:15
-:):
| | 212 | |
log3163−log32=log3 |
| =log3211 |
| | 2 | |
11 sty 10:40
aneta: no nie wiem czy tak, a jak tak to nie wiem dlaczego
12 sty 17:44
krystek : = 11 log32
stosujesz wzór nloga=logan
12 sty 17:50
Jolanta:
91/2=√9=3
12 sty 18:03
aneta: a można tak rozdzielać że 1/2 od reszty ? bo to wszystko jest potęgą, tzn 1/2 log3 16 − log3 2
12 sty 18:59
Eta:
912log316−log32
9=32
(32)log34−log32= (32)log32= 3log34= 4
12 sty 19:07
12 sty 19:07
krystek : I bądź tu mądry "co autor miał na myśli"?
12 sty 19:09
Eta:
krystek 
pozdrawiam
12 sty 19:12
aneta: Dokładnie tak 91/2log316−log32
12 sty 19:13
krystek : @
Eta dziekuje i odwzajemniam −życząc zdrowia dobrego
aneta podziękuj ecie.
12 sty 19:16
aneta: jak tak:
1/2 log
3(16)=log
34

?
12 sty 19:17
krystek : Ach ,bez szacunku −o poprawiam Ecie
12 sty 19:17
aneta:
Bardzo, bardzo dziękuję


Tylko jeszcze skąd to 1/2 log
3(16)=log
34 i to wszystko
chcę wiedzieć
12 sty 19:18
krystek : a no tak masz wzór napisany o 17:50
12 sty 19:19
aneta: Aaa to dziękuję bardzo

Dzięki!
12 sty 19:20
12 sty 19:22
aneta: teraz już wszystko wiem
12 sty 19:23
devil: noo..coś w tym jest xD
12 sty 21:26