matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres
Edzio:
Naszkicuj wykres:
1
f(x)=−(
)−2
x−2
1
Próbowałem przekształcić f(x)=
przez f(−x) a później przesunąć o wektor [2,−2], ale
x
wychodzi źle
11 sty 00:02
ZKS:
1
f(x) = −(
+ 2)
x − 2
1
1
1
y =
→
Tu = [2 ; 2]
y =
+ 2 →
S
OX
y = −
− 2
x
x − 2
x − 2
11 sty 00:06