granica
Dawid: lim(x−>0+) = lnsin2xlnsinx
moze ktos wytlumaczyc jak policzyc to z de l'Hospitala?
10 sty 23:11
Dawid: up
10 sty 23:22
ZKS:
| | 2cos2x | |
[ln(sin2x)]' = |
| |
| | sin2x | |
| | 2cos2x | | sinx | |
limx → 0+ |
| * |
| = |
| | sin2x | | cosx | |
| | 2x * cos2x * sinx | |
= limx → 0+ |
| = |
| | sin2x * cosx * x | |
| | cos2x | |
= limx → 0+ |
| = 1 |
| | cosx | |
10 sty 23:41
Dawid: nie rozumiem dwóch ostatnich linijek z jakich zależności to jest liczone .
10 sty 23:48
10 sty 23:51
Anonimowy:
Nie powinno się na raty liczyć, albo od razu, albo w ogóle, tak mi się wydaje
10 sty 23:56
Dawid: ok dzieki wielkie
10 sty 23:56
ZKS:
Na zdrowie.
11 sty 00:02