matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodna
gosia:
oblicz pochodna: x(a,k)= a
1
2
* (a+k)
1
2
x(k)= a
1
2
*
1
2
(a+k)
−
1
2
*1 to bedzie chyba tak
ale z: x(a)= mam juz problem
10 sty 22:58
beti:
a nie będzie łatwiej pozamieniać te ułamkowe wykładniki na pierwiastki?
10 sty 23:06