całeczka cosx...
student PP : dana całka :
∫ cosx / √1+sinx dx = ∫ dt / √ t = ∫ t do −1/2 * dt = t do +1/2 + wyraz wolny c
podstawiłem
1+sinx= t
cosx dx = dt
∫ cosx / √1+sinx dx = (1+sinx) do +1/2 + C
OK ?
10 sty 22:48
ZKS:
Ciężko z tego co napisałeś odczytać coś.
10 sty 22:56
student PP :
cosx dt
∫ −−−−−−−−−−−− dx = ∫ −−−−−−−−−−−−− = ∫ = ∫ t do potęgi −1/2 razy dt = t do 1/2 +c
√1+sinx √ t
lepiej teraz ?
10 sty 23:02
ZKS:
W mianowniku jest
√1 + sinx tak?
10 sty 23:11
romanooo: a nie powinien wynik być 2
√1+sinx+c
10 sty 23:15
ZKS:
Jeżeli taki mianownik jest jak się zapytałem to taki jest wynik.
10 sty 23:16
student PP : tak taki jest mianownik

wynik poprawny taki jak u romanooo ?
10 sty 23:32
student PP : no jasne , że tak zgubiłem
całka z t to t do 1/2 przez 1/2 po odwróceniu 2 ok i takie głupie błedy mnei dołują

pozdrawiam
10 sty 23:34
romanooo: tak na 100 procent poprawny, możes sprawdzić robiąc z niego pochodną
10 sty 23:34