matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Rafał:
Pomóżcie w rozwiązaniu zadania: Muszę podać Dziedzinę, miejsce zerowe i punkt przecięcia z osią OY f(x)=
√
x
2
−5x+6
10 sty 22:32
Eta:
D
f
: x
2
−5x+6 ≥0 ⇒ x€ ..... f(x)=0 ⇔ x
2
−5x+6=0 ⇒ x=.... OY: to f(0)= ..........
10 sty 22:35