pkt. przecięcia
nocka: Jak obliczyć pkt. przecięcia między prostymi l i k, danymi równaniami parametrycznymi:
l: x=2+2t
y=7−2t
z=−2+t
k: x=5+t
y=3−2t
z=−3−2t
Mógłby mi ktoś tak to łopatologicznie wytłumaczyć, bo nie rozumiem tego kompletnie. Z góry
dziękuję za waszą pomoc!
10 sty 21:33
Mila:
Przekształć na równania kierunkowe
10 sty 21:36
nocka: dzięki za wyczerpujący komentarz. to można rozwiązać bez przekształcenia.
10 sty 21:53
nocka: gdyby ktoś miał kiedyś takie zadanie to niech policzy parametr dla jednej z prostych jako t, a
dla drugiej jako s. pozdrawiam.
10 sty 22:53