matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
zibi:
Rozwiaz rownanie :
|x|
x−|x|
+ sin
=0
x
2
10 sty 21:21
Mila:
1) x>0
x
+ sin0 =0
x
1 = 0 sprzeczność 2) x<0
−x
+ sinx =0
x
sinx =1 dalej dokończ
10 sty 21:28