matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Archi:
Oblicz pochodną po a i b z funkcji y=
√
a
2
+b
2
proszę o pomoc
10 sty 21:18
Eta:
1
a
po a y
'
=
*2a=
2
√
a
2
+b
2
√
a
2
+b
2
1
b
po b y
'
=
*2b=
2
√
a
2
+b
2
√
a
2
+b
2
10 sty 21:21