Tryg.
kila: | | 1 | |
Wiadomo, że dla pewnego kąta ostrego α prawdziwy jest warunek sinαcosα= |
| . Zatem wyrażenie |
| | 2 | |
W=(sinα−cosα)
2 ma wartość;
a) W=2
b) W=1
D) W=0
10 sty 21:11
Krzysiek: (a−b)2a2 −2ab+b2
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
10 sty 21:13
Krzysiek: (a−b)2 =a2 −2ab+b2
10 sty 21:14
kila: sin
2α+cos
2α=1
i co z tym zrobić
10 sty 21:16
Krzysiek: rozpisz:
(sinx −cosx)2 =...
10 sty 21:17
kila: sinx2−2sinxcosx+cosx2
10 sty 21:20
Krzysiek: czyli 1−2sinxcosx
| | 1 | |
i wiesz, że sinxcosx= |
| |
| | 2 | |
10 sty 21:21
kila: czyli wychodzi 0 ?
10 sty 21:23
Krzysiek: tak
10 sty 21:25
kila: ok

dzięki
10 sty 21:26