:(
ania: nie umiem tego zrobic:(2. Z urny, w której znajduje się 7 kul białych i 5 czarnych,
losujemy jednocześnie 3 kule. Jakie jest prawdopodobieństwo togo, że wśród wylosowanych
kul:
a) będzie 1 kula biała i 2 czarne,
b) będą 2 kule białe i 1 czarna,
c) będą tylko kule białe?
26 mar 17:01
Mickej: rozpiszmy to tak abyś wiedziała jak sobie radzić z takimi zadaniami bo one są wbrew
pozorą bardzo proste

przykład a)
Wszystkie kule Białe Czarne
12 = 7 5 to rozpis kuli po prostu
3 = 1 2 tak bo taka ilość danych
kul mamy wylosować
| | | |
P(A)= |
| kazde następne zadanie analogicznie |
| | | |
26 mar 17:06
ania: czyli to a ma tak byc? czylina tej zasadziemam zrobic tak?
26 mar 17:10
ania: a c przyklad? wogole mi to nie wchodzi. wszystko ale nie prawdopodobienstwa
26 mar 17:11
Mickej: dla kul białych to ma być
26 mar 17:12
ania: i tylko tyle? to juz caly przyklad?
26 mar 17:14
ania: ej Mickej....jestes wybawco
26 mar 17:20
ania: a totez sie rozpisuje?
26 mar 17:26
ania: :(jestescie?
26 mar 17:39
Mickej: tak

też sie rozpisuje
26 mar 17:41