matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania, wielomiany
natalia:
1) x
3
=25x 2) x
2
(x−1)+(x−1)(x−2)=0
10 sty 20:43
Ziom:
1) x
3
−25x=0 x(x
2
−25)=0 x1=0 lub x=5 lub x=−5 2)x
3
−x
2
+x
2
−3x+2=0 x
3
−3x+2=0 SH
10 sty 20:57
natalia:
dzieki
10 sty 21:05