matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma wartości bezwzględnych
natalia:
Oblicz sumę wartości bezwzględnych współczynników b, c i d. gdy b=−8 c=5 d=−20.
10 sty 19:52
krystek :
I−8I+I5I+I−20I=..
10 sty 19:56
natalia:
niestety tyle jeszcze wiem, ale co dalej...?
10 sty 20:02