matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
siemson:
log o podstawie 3( log o podstawie 1/2 z x)= 1 i dlaczego x=1/8
?
10 sty 19:01
siemson:
coooo?
10 sty 19:11
xxx:
log
3
(log
0,5
x) = 1 log
3
(log
0,5
x) = log
3
3 log
0,5
x = 3
1
(
)
3
= x
2
1
x =
8
10 sty 19:31