zbieżność szeregów
Tragos: pomoże może ktoś?
10 sty 18:48
ZKS:
Skorzystaj z kryterium Leibniza dla szeregów naprzemiennych.
10 sty 18:56
Tragos: | | 2n | | 2n | | 2 | |
limn→∞ arccos |
| = limn→∞ arccos |
| = limn→∞ arccos( |
| )n = 1 ≠ 0 |
| | πn | | πn | | π | |
szereg jest rozbieżny
dobrze?
10 sty 19:09
ZKS:
| | 2n | | π | |
limn → ∞ arccos |
| = |
| a nie 1 ale dobrze bo jest rozbieżny ten szereg. |
| | πn | | 2 | |
10 sty 19:21
Tragos: a no rzeczywiście
dzięki
10 sty 19:23
ZKS:
Proszę.
10 sty 19:29