prosze o pomoc
szymon: Odstetki od dwóch kredytów budowlanych o łacznej wartrosci 100 00 zł wynoszą rocznie 3150 zł,
przy czym stopa procentowa w skali roku jednego z kredytów jest równa 3% a drugiego 3,5%.
Oblicz kwotę kazdego z tych kredytów.
10 sty 18:39
Eta:
x, y −−− kwoty kredytów , x,y >0
x+y= 100 000
0,03*x+0,035*y= 3150 /*200
x+y=100 000
6x+7y = 630 000
rozwiąż ten układ równań ............
10 sty 18:59
ejendi:
k1+k2=100 000 (podałeś 4 zera?)
k1*0,03+k2*0,035=3150
itd..
k1=70000
k2=30000
10 sty 19:03
szymon: przepraszam miało byc 1000 000
10 sty 19:07
szymon: dziekuje bardzo za pomoc
10 sty 19:16