matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi liczbowe
Zrozpaczona ;(:
Oblicz, ile jest wszystkich licz naturalnych, mających co najwyżej cztery cyfry, krte przy dzieleniu przez 7 dają resztę 2. Błagam o pomoc
10 sty 16:54
Mila:
a
1
=2 r= 7 9999: 7 = 1428 reszta 3 a
n
=9998 dalej dokończ
10 sty 21:20