matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa . pomocy!
mnm..:
Rozwiaz rownanie nie korzystajac ze wzorow na pierwiastki: a)x(2x+1)=0 b)3x
2
−6x=0 c)25x
2
−1=0 d)x
2
−3=0 e)x
2
−6x+9=0 f)4x
2
+4x+1=0
10 sty 15:39