równanie kwadratowe
kasza: Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć jak trzeba rozwiązać takie coś
x2=x13
jest to jedna z warunków z równania x2−2mx+9
10 sty 13:33
Tragos: trzeba doprowadzić do postaci, zeby móc skorzystać z wzorów Viete'a
10 sty 13:34
kasza: ale użyć wzorów skróconego mnożenia czy czego bo jakoś nie mam pomysłu jak to rozpisać
10 sty 13:39
nicki minaj.: taak
10 sty 13:44
wik_gg8947201:
2m=x1+x2
9=x1x2
x2=x13
10 sty 13:46
kasza: czy to coś w tym stylu x13−3√x2
10 sty 13:48
kasza: sprytne wielkie dzięki wcześniej na to nie wpadłem
10 sty 13:50