Rozwiąż równania
Roxi_91: Zad.4
Rozwiąż równania:
P.S: bardzo proszę o pomoc,gdyż w piątek mam egzamin i muszę oddać pracę kontrolną a brakuje
mi paru zadań:(
10 sty 11:57
Tragos:
D: x ≠ 0
| 3*5 | | 3*8 | | x | |
| − |
| + |
| = 0 |
| 3x | | 3x | | 3x | |
15 − 24 + x = 0
x = 24 − 15 = 9
10 sty 12:02
Roxi_91: Dziękuje a rozwiązałbyś dwa pozostałe?
10 sty 12:05
Tragos: spróbuj sam, zaczynaj od dziedziny, potem wszystko na jedną stronę i dalej wspólny mianownik
10 sty 12:07
Roxi_91: ok.spróbuje SAMA
10 sty 12:12
Tragos: przepraszam,
sama
10 sty 12:14