matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
galus:
w trójkącie wszystkie kąty mają 60 st. podstawa 3mm. jak po;iczyć wyskość ?dzieki za pomoc
10 sty 04:42
dero2005:
tw pitagorasa (
a
2
)
2
+ h
2
= a
2
h
2
= a
2
− (
a
2
)
2
h
2
= a
2
−
a
2
4
=
3
4
a
2
a
√
3
h =
√
3
4
a
2
=
2
10 sty 07:26