Równanie wielomiany
konsu: Rozwiąż równanie
5x−2 * 32x+3=52x * 33x+5
10 sty 00:22
Eta:
x= −2
10 sty 00:30
konsu: No dobrze, ale jak ugryźć?
10 sty 00:33
kylo1303: Wydaje mi sie ze potegi przy 3jce i 5ce musza byc takie same i chyba w tym cala filozofia.
10 sty 00:34
kylo1303: tzn 3a*5b=3a*5b
10 sty 00:34
Eta:
5
−x−2*3
−x−2= 1
15
−x−2= 15
0
−x−2=0
x= −2
10 sty 00:35
Eta:
@
konsu ......... pasuje?
10 sty 00:49
konsu:
Chyba coś źle
10 sty 00:57
Anonimowy:
10 sty 00:57
Eta:
No to sprawdzenie dla x= −2
L=5
−4*3
−1 P= 5
−4*3
−1
L=P
czyli gra
10 sty 01:00
Eta:
konsu poczuł się źle ?........ i poszedł spać ?
10 sty 01:10
Basiek: O tej godzinie? −niemożliwe.
10 sty 01:11
Eta:
Pora i na mnie
D o b r a n o c
10 sty 01:13
Basiek: Braaanoc

Ja jeszcze angielski...
10 sty 01:15
olo: proszę o rozwiązanie
/x−2/=5
10 sty 09:42
krystek : x−2=5 lub x−2=−5
10 sty 09:50
olo:
15 sty 20:57