matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WIELOMIAN
Bambi:
3x
3
−7x
2
−27x+63=0
9 sty 23:49
Eta:
x
2
(3x−7) −9(x−7)=0 (3x−7)(x
2
−9)=0 (3x−7)(x−3)(x+3)=0
9 sty 23:51
Eta:
poprawka chochlika x
2
(3x−7) −9(3x−7)=0
9 sty 23:53
Bambi:
x= 3,−3,2
1
3
9 sty 23:58
Eta:
ok
10 sty 00:57