cosinus
maja: poproszę

cosinus kąta ostrego α w trójkącie prostokątnym jest równy 0,6.Wówczas :tng α0,75 czy
ctg α 0,75?
9 sty 23:33
R: ctg
9 sty 23:36
beti: ctg α = 0,75
9 sty 23:37
maja: dziekuje wam bardzo,bo miałam to na egzaminie i prawie wszyscy napisali ctg a ja z niewielu (3)
ze ctg
9 sty 23:42
Eta:
| | 3 | | 4 | | 1 | |
ctgα= |
| = 0,75 tgα= |
| = 1 |
| |
| | 4 | | 3 | | 3 | |
9 sty 23:43
maja: oj sorki z tego szczescia teraz zrobiłam bład (chodziło mi o tgs)
9 sty 23:44
Eta:
Ty masz poprawną odp na bank ....
9 sty 23:45
maja: eta, tak wlasnie zapisalam.dzieki za upewnienie.
9 sty 23:45
Eta:
9 sty 23:46