jak to ruszyc? moze do kwadratu ?
facio: sinx + √3cosx=1
9 sty 23:06
Basiek: Podziel przez 2
9 sty 23:08
facio: kolejna wskazówka
9 sty 23:10
Basiek: No... te liczby, które Ci powstaną po lewej . czyli
| 1 | | √3 | |
| i |
| pewnie kojarzysz... skądś w trygonometrii?  |
| 2 | | 2 | |
9 sty 23:11
facio: ok!
9 sty 23:15
Basiek: Ufff, dalej to ja musiałabym pomyśleć, o co tam chodziło w tym typie. Dobrze, że Ty już wiesz

Byle dziś nie uruchamiać myślenia.
9 sty 23:16
facio: dzięki basiu!
9 sty 23:23
Basiek: Nie ma za co.
Z ciekawości− ile Ci wyszło? Bo mnie "geniuszowi" od siedmiu boleści wychodzą taaaakie
głupoty..
9 sty 23:27
kylo1303: | | 1 | |
Jesli sie nie myle (robie w pamieci) to wyjdzie sin(x+60)= |
| . Dalej to tylko 2 serie i |
| | 2 | |
mamy wynik.
9 sty 23:33
Basiek: czyli x=−30+ 2kπ v x=210+2kπ ?
Ale ładniej wygląda bez stopni
9 sty 23:35
kylo1303: | | π | | π | | π | | 5π | |
x+ |
| = |
| +2kπ v x+ |
| = |
| +2kπ |
| | 3 | | 6 | | 3 | | 6 | |
9 sty 23:38
kylo1303: gdzie k∊C
9 sty 23:38
Eta:
9 sty 23:39
Basiek: No i właśnie tak to wygląda w wersji "ładniejszej"
9 sty 23:39
kylo1303: Jeszcze trzebaby poprzenosic ale juz mi sie nie chcialo
9 sty 23:40
kylo1303: Druga seria ci zle wyszla
9 sty 23:42
Basiek: Hm, a tej drugiej się nie robiło dla sinusa x=π−coś+2kπ Wtedy byłoby x=180−(−30)=210.
Już sama nic nie wiem.

Potrzebne mi oświecenie. A najlepiej to lampą w łeb.
9 sty 23:44
kylo1303: Ogolnie to tak sie robilo, ale nei mozesz skorzystac z kata "−30" z pierwszego bo to nie jest
twoj "kat pierwotny". Juz pokazuje o co chodzi:
| | π | | π | |
α= |
| +2kπ v α=π− |
| +2kπ
|
| | 6 | | 6 | |
| | π | |
Rozumiesz gdzie blad? to |
| przenosisz w obu wypadkach po ustaleniu serii, nie mozesz |
| | 3 | |
zrobic dobrze dla pierwszego i juz posilkowac sie nowym katem (nie bardzo wiem czy zrozumiale
to napisalem xD wierze ze zrozumiesz)
9 sty 23:48
Basiek: Dzięki, kiedyś będą Cię czcić potomni. :F
9 sty 23:50
Godzio: kylo jak idzie z trójkątem, nie jest takie skomplikowane !
9 sty 23:57
Basiek: Godzio tak mi się wydaje, że to podchodzi pod zastraszanie
9 sty 23:58
Godzio: Basiek zastraszeniem by była groźba zablokowania Ciebie na tydzień
9 sty 23:58
Basiek: Taaaaaak!

Zacznę się uczyć *−*
Możesz?
9 sty 23:59
Eta:

dla
Godzia
9 sty 23:59
kylo1303: Powiem tak, dzisiaj moj dzien wygladal tak:
8−10 szkola, 10−11.30 spanie, 11.45−12.40 szkola. od 13−19 spanie. Potem cos zjadlem, ogladalem
wiadomosci, znowu zjadlem, poszedlem sie wykapac i tak oto jest polnoc. Wiec powiedz ty mi
kiedy niby mialem to zrobic jak caly dzien zabiegany jestem

Ale spokojnie, niech ja tylko
zrobie dobry rysunek to pojdzie z gorki.
10 sty 00:00
Godzio: Nie, bo mogę blokować tylko łobuzów

A ty póki co nim nie jesteś
Eta nie wcisnę w siebie już więcej
10 sty 00:00
Godzio:
Rób teraz zarywam noc dla Ciebie
10 sty 00:01
Basiek: To nie brzmiało jak pochwała
Godzio! Wstyd.
Kylo możesz mi powiedzieć, jak spałeś, jeśli w tych godzinach powinieneś być chyba w
szkole?
10 sty 00:02
Godzio:
Zamknął się w toalecie i kimał
10 sty 00:03
kylo1303: Z checia bym zrobil ale musze sie nauczyc WOSu bo jaja mi urwa jak nic nie bede umial... Do
tego juz miesiac nie mialem lekcji (a to swieta, a to costam) wiec teoretycznie mialem miesiac
na nauke. Wiec teraz ten miesiac musi sie zmiescic w jakichs 2 godzinach. Ale bede sie staral,
moze mi sie uda zrobic w przerwach
10 sty 00:03
Basiek: To byłby chyba sen przed wiecznym spoczynkiem bezpośrednio...
10 sty 00:04
kylo1303: Dzisiaj nie bylo mnei na pierwszej lekcji, potem na 2och bylem, potem na 2och nie bylo mnie (2
religie z ktorych jestem zwolniony) i potem na ostatniej bylem

a potem poszedlem spac na
dobre bo w nocy to tak ze 2−3h spalem wiec troche malo.
10 sty 00:04
Basiek: Niektórzy to mają dobrze, ech.
10 sty 00:08
Godzio:
Ja chce do liceum
10 sty 00:08
Basiek: ja chcę na stuuudia!
10 sty 00:10
kylo1303: Ja tam nie narzekam. Ale jutro gdybym poszedl do szkoly mialbym z zajeciami dodatkowymi od
7.30−18 (z dojazdami 7−18.30 ). Tak wiec brzydko mowiac przeje**ne. Ale ze nie ide do skzoly
to sobie wstane o 11 i bedzie git.
10 sty 00:10
Basiek: Dziś miałam 3h... , jutro 6 z dodatkowym polskim, na który nie chodzę..., a w zasadzie to i tak
idę tylko na 3 lekcje. Pozdrawiaaam.
10 sty 00:12
Godzio: to tylko ja mam 9h
10 sty 00:15
Eta:
10 sty 00:16
kylo1303: Pomysl ze ja mialbym 11h

Niewielkie pocieszenie ale zawsze.
10 sty 00:16
Basiek: Gdzie WY się uczycie?!
10 sty 00:17
ICSP: chyba moje jutrzejsze 1,5h nie zrobi wrażenia
10 sty 00:17
Eta:
Godzio wracaj do LO !
10 sty 00:17
Godzio:
Wracam

(może mnie przyjmą, na czarno będę uczyć

)
10 sty 00:18
Eta:
Mateusz też! do LO
10 sty 00:18
Godzio:
Fajnie ... 6 h samych wykładów
10 sty 00:20
ICSP: Basiek
Widzisz co narobiłaś?
10 sty 00:20
Vizer: Kim jest Mateusz?
10 sty 00:20
Basiek: ojojoj....
10 sty 00:20
Eta:
Ooo nie! ......... ja znam nawet Twoje nazwisko G.... i
10 sty 00:21
10 sty 00:22
Basiek: Ja też !

Grunt to być anonimowym.
10 sty 00:22
Godzio:
Moje

? God...
10 sty 00:22
ICSP: trafił swój na swego
10 sty 00:22
10 sty 00:23
ICSP: Eta skąd znasz moje nazwisko ?
10 sty 00:25
Godzio:
Hehe, mój nick wywodzi się od nazwiska, a nazwisko jak to mówią szlacheckie
10 sty 00:26
ICSP: Godziorodny?
10 sty 00:30
Godzio:
Nie aż tak fatalnie

Szlacheckie to "ski" końcówka
10 sty 00:31
ree: lub cki
10 sty 00:32
Godzio:
Właśnie się zastanawiałem czy to też
10 sty 00:32
kylo1303: Godziński?
10 sty 00:32
ICSP: Godziowski ?
10 sty 00:33
Basiek: Godzinowski?
10 sty 00:34
Godzio: Nie zgadniecie

Kto powiedział, że nick zawiera się w nazwisku
10 sty 00:35
ree: Godzioński?
10 sty 00:35
Godzio: Zaraz
Basiek na portalach społecznościowych mnie namierzy hehe
10 sty 00:35
Basiek: Zgadnijmy... pośrednio TY.
10 sty 00:36
ree: fail błedne założenie ;f
10 sty 00:36
Basiek: ej, nie mogę znaleźć !
10 sty 00:36
kylo1303: Godziszewski?
10 sty 00:37
ree: Daj jakaś podpowiedz
10 sty 00:37
Basiek: Miasto poproszę
10 sty 00:38
Godzio:
Nie dam
10 sty 00:38
kylo1303: no i niby gdzie tam koncowka "−ski" ?
10 sty 00:40
Basiek: Eta?

Ociekasz jadem. Jesteś moją idolką
10 sty 00:41
Eta:

!
10 sty 00:42
kylo1303: Oj to teraz tylko facebook→szukaj i jazda xD
10 sty 00:43
Godzio:
Jesteście rzeźnikami
10 sty 00:44
ICSP: nadal mam <focha>
10 sty 00:44
Basiek: Ech, to jest nie fair. Ja sobie sama musiałam znaleźć !
10 sty 00:44
ICSP: 
10 sty 00:44
Basiek: ** niefair <− sama siebie muszę poprawić.
10 sty 00:45
Anonimowy: W dzisiejszych czasach ciężko być anonimowym
10 sty 00:45
Eta:
10 sty 00:45
10 sty 00:49
10 sty 00:54