;)
ree: rachunek prawdopodobienstwa
Katherine ma samoprzylepne litery w 4 kolorach.Na ile roznych sposobow (rozniacych sie
kolorem)moze nakleic na swoim zeszycie nazwisko WADLEJ
9 sty 22:23
Basiek: Każda literka może być w 4 różnych wersjach kolorystycznych więc
4*4*4*4*4*4= 4
6
9 sty 22:24
Basiek: Aha, tu nie ma prawdopodobieństwa, to czysta kombinatoryka
9 sty 22:26
ree: dzięki potwierdzily sie moje przypuszczenia.... Basiek na prezydenta!
9 sty 22:28
Basiek: Hahaha

Powodzenia z kombinatoryką.
Btw. dla poziomu rozszerzonego można to czytać jako konieczność wprowadzenia wariacji z
powtórzeniami, bo : kolejność ma znaczenie, a kolory mogą się powtarzać.

Tak na wszelki
wypadek na przyszłość. Na podstawie jest to po prostu reguła mnożenia i tyle
9 sty 22:30
ree: Wlasnie nie wiem o co chodzi mojej nauczycielce ale zdaje mature podstawowa z matmy a mamy
zadania z silniami i komnatoryka zaawansowana(co najprawdopodobniej robi sie na rozszerzeniu)
BTW To zadanie to jedno z pierwszych ktore stanowi gre wstepna w calej tej niezrozumialej orgi
matematycznej..
9 sty 22:35
Basiek: Na podstawie krzaczyska i reguła mnożenia.
W zasadzie otwarte zadanie to najprawdopodobniej jest i tak kostka 1 lub 2 rzuty. 1 lub 2 zad.
zamknięte max. Niewiele trzeba umieć, żeby sobie z tym poradzić.
Z rozszerzeniem jest już gorzej 5/6 pkt za takie zad. to jest 10−12%
9 sty 22:38
ree: Hhaha rozszerzenie tiaa. Musze powiedziec,ze naprawde cenie ludzi ,ktorzy zdają matematyke na
poziomie rozszerzonym,bo to nie lada wyczyn.Jesli podejmujesz sie tego trudnego zadania to
szacun dla Ciebie i łap
9 sty 22:45
Basiek: Dzięki

Powiem tak− nie bardzo mam wybór. Trzeba brać, co się może i nie wymyślać.

A co do
cenienia... niektórzy są uzdolnieni, niektórzy pracowici, a niektórzy mają szczęście ... i
odwrotnie, przedmiot jak każdy inny.
9 sty 22:57
ree: Hmm,moze moj powidz nad osobami uzdolnionymi matematycznie bierze sie stad ,ze jestem w klasie
humanistycznej...gdzie nie wiele osob ma determinacje oraz zdolnosci do rozwiazywania
trudniejszych zadan. Temat rozszezrzenia z matematyki jest omijany szerokim łukiem u nas w
klasie wiec interesuje mnie to z banalnej przyczyny − zawsze mozna dowiedziec sie czegos
ciekawego
9 sty 23:10
Basiek: Ja jestem na matfizie. Jestem humanistką, po pierwszym tygodniu, gdzie słyszałam "to było w
gimnazjum" na matmie, dostawałam szału... i chciałam się przenieść właśnie do humana. Ale
wyszło jak wyszło... i patrz, co teraz robię. W maju matura rozszerzona z matmy!
9 sty 23:13
oman: Może to świadczyć o twojej pracowitości i determinacji hmm zostało mi tylko pozazdroscić

bo ja jestem leniem jeśli chodzi o dodadkowe (wykraczajace poza program)rozwiązywanie zadania
z matematyki Powodzenia na maturce ...ja zdaje wos rozszerzony
9 sty 23:19
ree: moj koleny złowiesczy nic sie uaktywnil
9 sty 23:20
Basiek: Pracowita... byłam. A matmę to godzinami robiłam, płacząc dosłownie nad swoją niewiedzą i
głupotą. Teraz jest lepiej. Dużo.

A jeśli coś przekracza program− też nie mogę się zmusić
za nic. (NIech ktoś otworzy za mnie angielski! Proszę...)

Wszystkim maturzystom (tym piszącym nieszczęsny wos− też) powodzenia
9 sty 23:21
kylo1303: Dlaczego nieszczesny? Tez zdaje WOS, mimo ze jestem w mat−geo. Z tej prostej przyczyny ze WOS
liczy sie na rowni zarowno z geografia jak i z historia. A fizyke zdajesz? Bo tez planowalem
(w 2giej klasie) ale jednak zrezygnowalem bo 3 przedmioty na rozszerzeniu to za duzo.
9 sty 23:24
Basiek: Fizyki nie uczyłam się od 1−wszej klasy. Straszna to rzecz.
Ja angielski, matma, rozszerzone. Po prostu nic innego mi się nie liczy

Nie mam wyboru.
Chciałam zdawać polski rozsz. jeszcze się wahałam we wrześniu, ale jestem zbyt leniwa...
A wos nieszczęsny− bo mam takiego nauczyciela, przy którym zasypiam... chociaż możliwe, że to
nie jego wina. Mało mnie interesuje przedmiot
9 sty 23:26
ree: Angielski jest najwspanialszym przedmiotem dla mnie...uczac sie go mozna sie bardzo zrelaksowac
9 sty 23:26
Basiek: Wszystko jest fajne, oprócz wkuwania słówek. Nienawidzę pamięciówki, krew mnie zalewa po
prostu.
9 sty 23:28
ree: Czy ja wiem słowka tez bywaja fajne... najgorsze jest dla mnie słowotwórstwo
9 sty 23:30
kylo1303: taaa... Ja niby z angielskim problemow nie mam (ze tak sie pochwale− 94% z rozszerzenia z
probnej) ale nigdy sie nie uczylem tak o sam, na dodatkowy chodze od paru lat i to wystarcza.
WOSu to ja sie musze sam uczyc, chociaz mi to za bardzo nie idzie. Nauczyciel w szkole podaje
mi co jakis czas zle informacje (czesciowo sam je zuawazam, ale pewnie jest ich wiecej) wiec
tez superowo nie mam. A fizyka to dla mnie ciekawy przedmiot, zawsze lubilem (na podstawie).
Oczywiscie sa rozne dzialy, ale dla mnie taka fizyka ktora wystepuje w zyciu codziennym jest
bardzo ciekawa (ale juz jakas elektromagnetyka to nie)
Basiek: To piszę 0/2,5
Jestem na podstawowym angielskim.
ree: co do matury roz z ang tlko 66% co uwazam za skandal obyczajowy....Tyle lat nauki a tu jak krew
w piach
9 sty 23:33
Basiek: O, miałam 66% też. Tylko ja przyszłam całkowicie bez nauki i "szczelałam". Jestem
zgermanizowana i nikt nie chce mnie "zangliszczyć"
9 sty 23:36
kylo1303: Tez jestem na podstawie. NA lekcjach zadania sa smieszne, sluchania jak dla dzieci
niepelnosprawnych. A nie podziela nam na grupy o roznym poziomie zaawansowania bo mamy miec
podstawe to bedzie podstawa... Dlatego na angielskim spie/gram na telefonie/ robie inne
rzeczy
9 sty 23:36
ree: No u mnie tez podstawa... kylo1303 u mnie to samo w ogóle nie poszerzam swojej wiedzy na
lekcjach bo to co jest wykladane to żenada.
9 sty 23:39
Basiek: To i tak lepiej niż u mnie... mamy sobie repetytorium podstawowe z Longmana i cały dział do
domu, a w szkole spikamy lub słuchamy, zero słownictwa, zero gramatyki...
Jak mam mówić bez czegoś takiego? Totalny bezsens. Już nie wspomnę, że kobita mówi tak cicho,
że ja nie rozumiem, co ona po polsku mówi. Potem jest:
Do u understand?
<kiwanie głowami>
Rozumiecie mnie?
<kiwanie głowami>
Za to niemiecki rozszerzony, z którego nie umiem już kompletnie nic.
9 sty 23:42
kylo1303: Kochany niemiecki... Tez nic nie robie a cudem mam slaba 4ke wystawiona xD Co jak co ale
germanizacji mowimy stanowcze chyba nie!
9 sty 23:43
ree: Hahaha Basiek mam to samo repetytorium i podobnego nauczyciela jesli chodzi o prowadzenie
lekcji
9 sty 23:44
ree: niemiecki ? wolalem ybrac w 1szej klasie rosyjski ...
9 sty 23:45
Basiek: i podobne wyniki

−ree
Co do niemieckiego− kobieta umie przygotować, zna się, no... dałoby nauczyć się do tego
rozszerzenia, w końcu uczę się od podstawówki, a ang. od LO.
Ale wiecie co? Tak nienawidzę tego języka, że wolałabym się sama uczyć w domu od podstaw, niż
na lekcji i odrobinę w domu z tego.... CZEGOŚ.
9 sty 23:46
ree: Noo tak jak widac wielu z nas dostrzega rażące błedy w sposobie nauczania języka w szkole ale
cóż zrobić?Mozemy jedynie sami poszerzać sowie horyzonty czego wam i sobie życzę
9 sty 23:52
Basiek: Niech mnie ktoś pierwsze odczepi od laptopa. Błagam.
9 sty 23:53
Eta:
I mnie też .......
9 sty 23:54
Basiek: Eta nie zdajesz matury!

Nie liczysz się

PS. Wyrzuć przez okno. ^^
9 sty 23:54
ree: mi też przydałby się sen
9 sty 23:55
Basiek: Sen nie. Potrzebuję otworzyć jakąś książkę. Przy czym może być dowolna.
9 sty 23:55
kylo1303: Hahaha... skad ja to znam. Mnie tez by sie przydalo (WOS czeka, a jak nic nei zrobie to mnie
jutro korepetytor zabije i juz wiecej mnie nie zobaczycie), ale wole siedziec, gapic sie w
ekran i odswiezac forum czekajac na odpowiedzi niz podjac sie nauki...
9 sty 23:56
Eta:
Oooo ! tylko nie to!

Co ja bym biedna robiła przez całe dnie?
Basiek: Mnie przechodzi przez głowę taka myśl... a może by tak wolne (?)...

To okropne.
ree: btw na jakim dziale stoicie w repetytorium ?
9 sty 23:57
Basiek: Żywienie mam całe zrobić na jutro.
Z niemieckiego w sumie też jesteśmy przy tym samym.
9 sty 23:58
ree: Yey ostatni tydzień szkoły i nauka w ferie(przygotowywanie się do matury)faktycznie dobra
perspektywa..
9 sty 23:59
Basiek: Ja mam wolny tydzień przed feriami.

Ale potem uczymy się do samej matury normalnie z
wszystkich przedmiotów
10 sty 00:00
ree: taa juz czuje jak wychodzi mi bokiem wkuwanie pojec z wosu

ale trudno jakos sie ogarnie to
10 sty 00:04
ree: btw Polecam wosowcom czytanie prasy(moją ukubuina jest Angora)
10 sty 00:05
kylo1303: Łącze sie z toba w bolu. A co teraz przerabiasz?
10 sty 00:05
ree: Prawo
10 sty 00:07
kylo1303: Czyli to co ja. Nudne strasznie. Ale jak patrzylem dalej to bedzie masakra... daty i nazwy
przeroznych traktatow, paktow, konwencji i innych badziewii..
10 sty 00:09
Basiek: Jeszcze jedno, wybaczcie, za wstawkę.
Słówka z ang. skąd?
10 sty 00:11
ree: Po lekcjach mam takie swietne zajecia dodatkowe finansowane z UE na ktore chetnie uczeszczam i
zbieram materialy ktore sa tam rozdawane....musze przyznac ze jest wśród nich masa
interesujacych zagadnien.
10 sty 00:11
ree: Basiek: repetytorium podstawa + rozszerzenie
10 sty 00:14
Basiek: Longman? I to wystarczy?
10 sty 00:15
ree: Tak Longman.Czy wystaczy na podstawe w zupełności ...co do rozszerzenia to jeszcze polecam fora
internetowe w języku angielski świetnie można się bawić poznając ciekawych ludzi oraz
poszerzać swój zasób słow.
10 sty 00:19
kylo1303: Ja pierdziele, i ty miales tylko 66%? Jakby mi sie chcialo to by bylo super bo najlepiej sie
uczyc w kontaktach z innymi... tylko jeszcze trzeba miec ta odrobine motywacji.
10 sty 00:21
Basiek: Ja też zacznę się kiedyś uczyć <3 !
10 sty 00:24
ree: Byłem przerażony jak to zobaczyłem ale tak mialem 66% teraz staram się jak mogę by rozwiązywać
wiecej zadań typowo maturalnych zobacyzmy co z tego bedzie mam jeszce w planach zapisanie sie
na korki do nativa
10 sty 00:25