szeregi
feliks: jak obliczyc zbiznosc szeregu :
∑ n√2n+3n+4n
9 sty 20:55
Krzysiek: sprawdź warunek konieczny
9 sty 21:04
feliks: z tego co czytam to jesli szereg jest zbiezny to lim an=0 , z tym,ze twierdzenie dziala tylko w
jedna strone..czyli jesli lim an=0 to szereg moze byc albo zbiezny,albo rozbiezny.
9 sty 23:01
feliks: z tego co czytam to jesli szereg jest zbiezny to lim an=0 , z tym,ze twierdzenie dziala tylko w
jedna strone..czyli jesli lim an=0 to szereg moze byc albo zbiezny,albo rozbiezny.
9 sty 23:01
feliks: halo halo
9 sty 23:13
Krzysiek: tak, więc ile granica wynosi ?
9 sty 23:35