matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
coś
Małgosia:
czy możliwe jest zeby 2cos3x*(−sin3x) było równe −6sin6x
9 sty 20:52
ZKS:
Nie. 2cos(3x)*(−sin(3x)) = 2sinαcosα = sin2α = −sin(6x)
9 sty 21:21
Małgosia:
oki, dzieki
11 sty 17:14