matematykaszkolna.pl
Matura i Konkurs Kangur nakos: Pytanie do specjalisty, albo znawcy? −Jaka jest różnica w trudności pomiędzy rozszerzoną maturą z matematyki a kangurem poziom student dla szkół średnich?(Jest ona bardzo duża? a może niewielka?) Czy znajdzie się osobo, która zna odpowiedź na to pytanie?
9 sty 19:46
nakos: α
9 sty 19:54
kosk: nie mam pojęcia, ale też chciałby widzieć bo mam zamiar wsiąść w nim udział
9 sty 20:05
kosk: β
9 sty 22:48
Basiek: Różnica jest taka, że to całkiem inny typ zadań, brak schematów. Wystarczy zresztą zerknąć na przykładowe kangury z lat poprzednich
9 sty 22:58
eenieee: dokładnie to jest całkiem co innego, jak bym miał powiedzieć co jest trudniejsze to powiedziałbym że rozszerzona matura (co nie znaczy że jak ktoś napisze ją na maksa to od razu rozwali cały konkurs)
10 sty 00:59
Basiek: Jestem całkiem innego zdania− kangur jest dla mnie dużo trudniejszy. W ogóle− google zapraszają: http://www.kangur-mat.pl/zad_przy_student.php
10 sty 01:00
kylo1303: Calkiem inny typ zadan. Powiedzialbym ze Kangur to bardziej zadania logiczne, kiedy maturka rozszerzona to umiejetnosci. Tyle ze nie robilem poziomu student, przygode z kankgurem skonczylem bodajze w podstawowce
10 sty 01:03