matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
kila:
ile rozwiązań ma równanie (5−x)(x
2
+3)=0
9 sty 19:44
Kejti:
1.
9 sty 19:46
emtei:
tylko jedno 5−x = 0 x=5 x
2
+3 nie ma rozw.
9 sty 19:47
kila:
a dlaczego to drugie nie ma rozwiązań?
9 sty 20:53