Funkcja
Kamil potrzebuje pomocy : 1.
Jaką wartość przyjmuje funkcja y=−0,125x+4 dla argumentu x=8

2.Dla jakiego argumentu x funkcja y=−3x+3/4 osiaga wartosc 3/4
26 mar 09:54
Bogdan:
1. W miejsce x wstaw 8 i oblicz y
2. W miejsce y wstaw 34 i oblicz x
26 mar 10:04
Kamil potrzebuje pomocy : Rozwiąż mi proszę te zad 2
26 mar 10:17
Bogdan:
Niestety, nie. Powinieneś sam rozwiązać równanie: −3x + 34 = 34
26 mar 10:20
Kamil potrzebuje pomocy : Proszę
26 mar 10:22
Kamil potrzebuje pomocy : Jak nie to proszę jeszcze o pomoc w ostatnim zadaniu
Dla jakich argumentów funkcja y=4x−4 przyjmuje wartosci ujemne ? Dla jakiego argumentu
funkcja ta osiaga wartosc 0
26 mar 10:24
%3Cb%3EKamil%20%20potrzebuje%20pomocy%20%3A%3C%2Fb%3E%20Jak%20nie%20to%20prosz%C4%99%20jeszcze%20o%20pomoc%20w%20ostatnim%20zadaniu%20%0ADla%20jakich%20argument%C3%B3w%20funkcja%20y%3D4x%E2%88%924%20przyjmuje%20wartosci%20ujemne%20%3F%20Dla%20jakiego%20argumentu%0A%20funkcja%20ta%20osiaga%20wartosc%200%0A%0A
26 mar 10:24
monika: f(x)<0 ⇔4x−4 < 0
x<1
x∈ (−
∞, 1)
0=4x−4
−4x=−4
x=1 − dla argumetu jeden funckja przyjmuje wartosc 0
26 mar 10:26
Kamil potrzebuje pomocy : f(x)<0 ⇔4x−4 < 0 x<1 x∈ (−
∞, 1) Nie rozumiem tego

hmm...
26 mar 10:31
Bogdan:
moniku, dając gotowce niczego nie nauczysz
26 mar 10:33
Bogdan:
Kamilu, najpierw podaj rozwiązanie równania −3x + 34 = 34, potem
porozmawiamy o kolejnym zadaniu
26 mar 10:35
Kamil potrzebuje pomocy : Ja tylko zapytałem jak to zapisac
f(x)<0 ⇔4x−4 < 0
x<1
x∈ (−∞, 1)
Bo nie rozumiem .... Proszę o wytłumaczenie
26 mar 10:36
matis: to wes otworz podrecznik... rysowac ci tu przeciez nei bdziemy .. musisz sam to
rozkminic

na przyk;adach
26 mar 10:38
Kamil potrzebuje pomocy : Panie Bogdanie rozwiązałem juz te zad.
−3x+3/4=3/4
−3x=3/4−3/4
−3x=0
x=0
dobrze
26 mar 10:54
Kamil potrzebuje pomocy : ?
26 mar 11:00
Bogdan:
Dobrze.
To idziemy do kolejnego zadania.
Funkcja y = 4x − 4 przyjmuje wartości ujemne wtedy, gdy y < 0, czyli
rozwiąż nierówność; 4x − 4 < 0.
Funkcja y = 4x − 4 osiąga wartość 0 wtedy, gdy y = 0,
czyli rozwiąż równanie 4x − 4 = 0
podaj wyniki, sprawdzę.
26 mar 11:00
Kamil potrzebuje pomocy : Funkcja y = 4x − 4 przyjmuje wartości ujemne wtedy, gdy y < 0, czyli
rozwiąż nierówność; 4x − 4 < 0.
4x−4<0
x<0 ?
26 mar 11:06
Bogdan:
Dobrze
26 mar 11:09
Kamil potrzebuje pomocy : Funkcja y = 4x − 4 osiąga wartość 0 wtedy, gdy y = 0,
czyli rozwiąż równanie 4x − 4 = 0
y=4x−4\0=4x−4
−4x=−4
x=1
26 mar 11:12
Bogdan: Dobrze.
Mam nadzieję, że z podobnymi zadankami już będziesz sobie radził.
26 mar 11:27
Bogdan:
Kamilu, potrzebowałeś pomocy i ją otrzymałeś, ale o czymś zapomniałeś.
26 mar 11:51
Kamil potrzebuje pomocy : Dzięki za wszystko ! ;−−)
26 mar 19:01