wykres funkcji
zielina: Narysuj wykres funkcji f.
f:y = I−x2 + 4x +5 I
błagam pomocy... nie wiem jak się za to zabrać...
9 sty 18:34
zielina: BŁAGAM POMÓZCIE Z TYM ZADANIEM ! mam jeszcze pare innych pytan i malo czasu
9 sty 19:03
ZKS:
Rysujesz wykres funkcji y = −x2 + 4x + 5 a następnie tą cześć co jest pod osią OX obijasz nad
OX.
9 sty 19:06
zielina: i żadnych obliczen nie trzeba? ja w ogole tego nei czaje takze nie bardzo wiem jak w ogole
narysowac to...
9 sty 19:20
krystek : Oblicz Δ,x1 ,x2 ,W(p,q ) i tak jak napisał ZKS wykonaj.
9 sty 19:21
Aga: Liczysz wierzchołek, miejsca zerowe, jeśli są , punkt przecięcia z osią y.
9 sty 19:22
zielina:

przepraszam za kalectwo na rysunku, ale to coś takiego ma być?
9 sty 19:35
zielina: jeszcze jak możecie to powiedzcie mi jak mam rozpatrzeć taki przypadek?
f:y = I4x−x2I + 2 również z narysowaniem wykresu...
9 sty 19:36
krystek : Tylko wyjściowa ma gałęzie w dół! Co jest u Ciebie końcową ?
9 sty 19:59