analityczna
buhaj: dany jest kwadrat o kolejnych wierzchołkach a(−4;2) B(6;−2) oblicz pole kola opisanego na tym
kwadracie.
wyszło mi 54π. dobry wynik?
9 sty 17:45
Krzysiek: mi wyszło 58π
9 sty 17:50
buhaj: no tak

haha zle napisalem
9 sty 17:51
buhaj: dzięki Krzysiek
9 sty 17:53
Eta:
|AB|
2= d
2 = 116
r
2=.....
P= 29π
9 sty 17:54
Eta:
Ooo sorry

wzięłam długość przekątnej
9 sty 17:57
buhaj: kurde zgupiałem to i to mi się wydaje ze jest dobrze
bo |AB| jest naszą przekątną co stanowi 2r kola czyli zapis Ety by miał sens?
9 sty 18:03
Krzysiek: |AB| są kolejnymi wierzchołkami więc to nie jest przekątna kwadratu...
więc mamy dobrze (mam nadzieję

)
9 sty 18:06
Eta:
U mnie jest pomyłka

W/g treści zadania: A, B kolejne wierzchołki ⇒ |AB| −−− dł. boku kwadratu
9 sty 18:07
buhaj: no teraz juz wiem wszystko

DZIĘKI
Eta i
Krzysiek
9 sty 18:09
buhaj: chyba zrobiliśmy to źle albo cos mi sie stało xD jeżeli bok ma dlugość
√116 to przekatna bd
d=a
√2 czyli promień wyjdzie inny i inne pole koła
9 sty 18:30
Eta:
Ejj tam

|AB|=
√116 = 2
√29 to d= a
√2 = 2
√58 => r=
√58 to r
2= 58
P= 58 π [j
2] ......... gra i buczy
9 sty 18:33