matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
sweetmelody:
3
1
he mam głupie pytanie czy ten przykład ma takie rozwiazanie
:
=
x+ 1
x+1
3
x + 1
9 sty 17:28
Eta:
3
x+1
dla x≠ −1
*
= 3
x+1
1
9 sty 17:29
sweetmelody:
czyli mnozenie ale i tak wychodzi 3
9 sty 17:30
sweetmelody:
a ma jeszcze takie jedno
9 sty 17:32
sweetmelody:
2x
2x*4
8x
:4=
=
czy na odwót
5
5
5
9 sty 17:35
Eta:
a
a
1
a
: 4=
*
=
b
b
4
4b
9 sty 17:38
sweetmelody:
2x
2x
4
czyli
*
=
5
4
20
9 sty 17:42
sweetmelody:
poczatki
9 sty 17:53
Eta:
Źle!
2x
2x
x
:4=
=
5
5*4
10
9 sty 18:00
sweetmelody:
dobrze a skad te 10
9 sty 18:03