Oblicz całkę
Mr G: ∫3/x3
9 sty 17:20
gwiazda: ∫3x−3dx
9 sty 17:22
Mr G: Dziwne bo wynik to podobno ułamek z minus 3 przez 2x do potegi 2 (−3/2x2). Chodzi mi o sposob
dojscia do tego.
9 sty 17:31
Trivial:
Nie przesadzasz aby? Całki z xα ze stałym α są trywialne.
9 sty 17:34
Mr G: | | 3 | |
− |
| − taki podobno jest wynik co mnie tez dziwi bo nie wiem skad. |
| | 2x2 | |
9 sty 17:37
Trivial: Zastosuj wzór na ∫xαdx.
9 sty 17:37
umcykcyk: 3∫x−3 =3 1−2 x−2 = 3−2x2 + c prosciej sie chyba nie da
9 sty 17:40
umcykcyk: 3∫x−3 =31−2 x−2 =3−2x2 + c
9 sty 17:43
Mr G: Moja glupota nie zna granic, wyciagałem nie −3 potege ale −1/3.

Dzieki wielkie.
9 sty 17:50