funkcja kwadratowa parzysta z dodatkowa niewiadoma
Kass: PROSZE O POMOC !
Mam tutaj takie polecenie mam podane pewne b, fukncja z tym b ma byc parzysta
f(x) = − x2 + bx + 3
9 sty 16:13
Ja: b=0
9 sty 16:14
Kass: cos wiecej na ten temat ?
9 sty 16:16
Ja: f(x)=f(−x)
9 sty 16:17
buzz: Ja − wogole nie wytlumaczyles/las o co chodzi
9 sty 16:18
krystek : Graficznie ,musi być symetryczna względem osi OY. a algebraicznie jest wyżej zapisane!
9 sty 16:20
Kass: a tutaj jest w ogole jakies rozwiazanie ? sensie jakies kroki po kolei czy nie ?
9 sty 16:21
krystek : Np f(2)=f(−2) gdyby było b≠0 nie byłaby f parzysta
9 sty 16:22