matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz U{sin^3α + 3cos^3α}{sinα} jeżeli α jest katem ostrym, a tgα=2
Bonczers:
sin
3
α + 3cos
3
α
Oblicz
jeżeli α jest katem ostrym, a tgα=2
sinα
9 sty 15:54
Eta:
1
tgα=2 , ctgα=
2
sinα
= 2 => sinα= 2cosα to sin
2
α= 4cos
2
α
cosα
1
4
z jedynki tryg. sin
2
α+cos
2
α= 1 ⇒ cos
2
α=
to sin
2
α=
5
5
W= sin
2
α+3*cos
2
α*ctgα=.......... dokończ
9 sty 16:08
hej:
12 paź 12:48