.
zaq: rozwiaż równianie
| | 8 | |
pomóżcie!delta wychodzi mi |
| nie wiem czy dobrze? |
| | 9 | |
9 sty 14:53
krystek: x2−12x+18=0
Δ=144−72
9 sty 15:29
krystek: Dobrze masz
9 sty 15:32
mmm: i jak to dalej policzyć?
9 sty 15:35
mmm: bo też mam to zadanie i mam z nim problem
9 sty 15:35
mmm: gdybyście mogli pomóc byłoby super!i mam jeszcze pytanie przez ile wymnożyłeś pierwsze
równanie?
9 sty 15:36
krystek: x
1 − x
2 wg wzorów





1
9 sty 15:36
mmm: | | 8 | |
mam pytanie jak zapisać √ |
| ? |
| | 9 | |
9 sty 15:39
krystek: przez 9 aby pozbyć sie ułamków
√Δ=
√72=
√36*2=6
√2...
9 sty 15:39
mmm: | | 8 | |
bo zaq obliczył ze delta to |
| |
| | 9 | |
9 sty 15:39
mmm: aha dzieki
9 sty 15:40
krystek: ok
9 sty 15:40
zaq: czy wyniki to x1=3
√2 i x2=9p{2]
9 sty 15:43
krystek: A jak to wyliczyłeś, napisz Żle masz
9 sty 15:47
9 sty 15:50
krystek: x
2=6+3
√2
nie możesz dodać 12 i 6
√2 to jak byś dodawał do cukierków ciastka
9 sty 16:07
zaq: aha..dzięki
9 sty 16:23