matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Szybi:
Wyznacz pochodne czastkowe drugiego rzedu podanych ponizej funkcji
x
f(x, y) =
1 + y
2
Pomoze ktos
9 sty 01:01
Szybi:
pomoze mi ktos
/
9 sty 01:07
Patronus:
1
f
x
=
1+y
2
f
xx
= 0 f
y
= (x*(1+y
2
)
−1
)'
y
= −x(1+y
2
)
−2
* 2y f
yy
= 2x(1+y
2
)
−3
* 2y * 2y − x(1+y
2
)
−2
* 2
9 sty 11:51