matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie
``ww:
sin x =
√
2
/2
8 sty 22:16
ejendi:
x=arcsin(
√
2
/2=pi/4=45stopni
9 sty 13:48
ICSP:
√
2
π
3π
sinx =
⇔ x =
+ 2kπ v x =
+ 2kπ ; k ∊ Z
2
4
4
9 sty 13:50
Aga:
π
π
x=
+2kπ lub x=π−
+2kπ, k∊całkowitych.
4
4
9 sty 13:52