hmm
Jaaaaaaaaaaa: log3/5 5/3 wie ktos o co tu chodzi
25 mar 22:37
Bogdan: loga (1a) = −1
25 mar 22:40
Jaaaaaaaaaaa: ale dlaczego
25 mar 22:41
Jaaaaaaaaaaa: A log3/5 2 7/9
25 mar 22:42
Bogdan: z definicji: jeśli loga b = c to ac = b
(35)−1 = 53
25 mar 22:43
Jaaaaaaaaaaa: Ahaa dzięki*
25 mar 22:44
sunfruit: logarytm przy podstawie 3/5 z 5/3 to musisz to policzyć: log3/55/3 =
log3/5(3/5)−1 = −1*log3/5(3/5) = −1*1 = −1 jeśli nie rozumiesz skąd 1 to
log3/5(3/5)=1 poszukaj sobie wzorów redukcyjnych do logarytmów