matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty podobne
agnieszk@:
wyznacz długość promienia okręgu wpisanego w trójkąt równoramienny o podstawie 2d i ramieniu l
8 sty 20:13
Aga:
P
r=
p
1
P=
*2d*h
2
2d+2l
p=
=d+l
2
h
2
=l
2
−d
2
dokończ.
8 sty 20:19