geo analityczna
Borsuk: Promień świetlny wysłany z punktu A=(5,9) odbija się od osi OX w punkcie B=(2,0), a następnie
odbija się od osi OY. Znajdź równanie prostej, po której porusza się promień po odbiciu od osi
OY.
8 sty 19:35
ICSP: prosta szukana będzie równoległa do naszej prostej

Dodatkowo będzie przechodizła przez punkt
C(0;6)
równanie prostej to więc y = 3x + 6
8 sty 19:40
Borsuk: a mógłbyś mi narysować te kąty padania ?
8 sty 19:43
ICSP:
8 sty 19:50
Borsuk: dziękuję , wszystko teraz jasne
8 sty 19:51