.
xXx: co oznacza zapis (p+q)(x) = p(x)+q(x) dla wielomianów p,q ?
8 sty 19:27
Jack:
wielomiany to p(x), q(x), więc już sam zapis "(p+q)(x)" jest dla mnie wątpliwy... Czym niby są
p i q, które występują po lewej stronie?
8 sty 19:30
ICSP: może kolega wyłączył sobie x przed nawias xD
8 sty 19:32
Jack:
ooo... ja miałem ostatnio kontakt z osobą, która napisała: "xsin(x)=x
2 sin" a potem coś tam
skracała... Faktycznie, możliwe że ktoś popełnił taki zbrodniczy czyn i tu!
8 sty 19:36
ZKS:
| | sinx | |
To jeszcze nic ja widziałem |
| = six.  |
| | n | |
8 sty 19:44
Jack:
ta... to klasyka, choć nigdy się z takim przypadkiem nie zetknąłem osobiście
8 sty 19:48
xXx: nie nie wyłączyłem sobie x przed nawias ... taki zapis jest w książce
8 sty 19:54
Trivial: Masz napisane co oznacza.
(p+q)(x) = p(x) + q(x).
8 sty 20:39
Jack:
no wlasnie, można to tak rozumieć, jako pewien nowy zapis. Tylko że wtedy "=" oznacza coś
innego niż zwykle: można by zapisać "...=def..."
8 sty 20:48