matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź przedziały wypukłości i punkty przegięcia funkcji
ciach-ciach:
Zacinam się przy obliczaniu drugiej pochodnej. Proszę o pomoc. g(x)=(x
2
+3)
1/3
8 sty 19:08
ejendi:
g'=1/3(x
2
+3)
−2/3
*2x g''=−2/3*1/3(x
2
+3)
−5/3
*2x*2x+1/3(x
2
+3)
−2/3
*2
8 sty 19:23